Sjunga med DS

.

Det som drar sångare till DS är förstås den unika manskörsklangen, de höga konstnärliga ambitionerna och möjligheten att få musicera med en erfaren, inspirerande dirigent tillika en glad och positiv värmlänning. Och naturligtvis körens konserter som håller erkänt hög kvalitet!
Vill du sjunga med oss? Du bör vara en erfaren sångare och kunna läsa noter. Du måste vara beredd att öva på egen hand och hålla en god närvaro på repen.
Vi övar varje tisdag i Templet (Frälsningsarmens fantastiska sal med underbar akustik!) på Östermalmsgatan 69 i Stockholm. 18.30 – 20.30.

Provsjungning
För provsjungning, ta kontakt med vår ordförande Kim Haglund ( kim.e.haglund@gmail.com ). Du får sjunga ett par sånger du valt själv (en a capella och en med ackompanjemang). Du får berätta om dina körerfarenheter och sjunga gehörsövningar, stämövningar och någon notläsningsövning.  Allt sker i en avspänd och trevlig atmosfär.

Det sociala livet i kören…
Att sjunga i manskör är högsta grad socialt! På tisdagsrepen samlas de som vill runt en kopp kaffe vid sextiden. Därefter vidtar 2-timmars rep med en kort bensträckare. Efter första repet i varje månad samlas törstiga sångare på S:t Andrews trivsamma pub på Nybrogatan.
En höjdpunkt varje termin är höst- respektive vårmötet som efter mötesförhandlingar avslutas med ”sexa” – mat och dryck och fyrstämmiga snapsvisor! Ibland avslutas en konsertkväll med gemensam mat och dryck för de som vill.

Konsertlokaler
Under senare år har vi sjungit i bland annat
¤ Musikaliska Akademien (f.d. Nybrokajen 11)
¤ Eric Ericson-hallen
¤ Finska Kyrkan (Slottsbacken)
¤ Templet, på Östermalmsgatan 69
¤ Danderyds gymnasiums aula
¤ Blå Hallen
¤ S:ta Clara kyrka
¤ Tyska kyrkan
¤ Engelska kyrkan

Denna sida är bara för medlemmar i DS

Inloggning för befintliga användare