Förstatenor

Till andratenor, förstabas eller andrabas.

 

 
Kjell Andersson
0704 41 71 92
kjell.andersson@svebio.se
– Jag var med och startade Körstämman i Skinnskatteberg när jag jobbade på Land i början av 80-talet, och kom till DS, som då övade på Vasagatan 12 i samma hus som redaktionen, för att informera om Körstämman. Sedan blev jag kvar. Det hände 1982.
– Jag trivs med att sjunga en dag i veckan och träffa de andra körsångarna. Kören har också utvecklats positivt musikaliskt under Anders ledarskap och vi har genomfört en del stora projekt som det varit kul och ibland utmanande att delta i.
– Jag var med i Matteus kyrkokör ett par år under Anders Lindström och Gunnar Julin, och har sjungit i skolkörer i min ungdom, i Katrineholm och i Kansas City. Lyssnar mest på klassisk musik. Går gärna på Operan.
– Andra intressen är trädgårdsodling vid vårt lantställe i Sörmland, är gärna ute i skogen, lite träning för att hålla mig igång, resor, familjen, böcker.
– Jag är informations- och näringspolitiskt ansvarig på Svebio, Svenska Bioenergiföreningen. Det innebär en hel del resor, rätt ofta till Bryssel och på internationella konferenser. Är utbildad vid Journalisthögskolan i Stockholm och har en master i historia från Stockholms Universitet.
– Har fru och tre barn – 21 år, 18 år och 14 år – barnen sjunger/har sjungit i kör och spelar lite piano. Min dotter har läst musikproduktion på Kulturama. Min fru Suzanne är från USA och vi är ofta i Kansas City och Colorado på somrarna, där vi har ett litet hus. Det blir en hel del teater där; Suzanne jobbade med teaterdräkter när vi träffades och de har en bra sommarteater där.
– I DS är jag ordförande, var tidigare sekreterare.


Per Linder
0705 66 86 68
linderpelle@gmail.com
– Torsten Holm rekommenderade mig till DS 2015. Jag hade just slutat i en motettkör. DS har kul repetoar, trevliga kompisar, bra ledare.
– Tidigare har jag sjungit i St Olofs Kyrkokör, World Festival Chior, Studentsångarna och nu senast i Lidingö Motettkör.
– Jag spelar gitarr, min musiksmak är bred inom pop. Hade band på 60- och 70-talen, gjorde ett par singlar.
– Andra intressen är golf, skärgård, mecka med händerna, skidåkning både längd och utför.
– Jag har jobbat med  försäkring och placeringar inom SHB. Raggat storkapital av institutioner i vårt land. Nu pensionär. Gift, två vuxna barn och fem barnbarn.

Xiao Xiangping

Xiangping Xiao肖向平

Xiangping Xiao, is a well-known actor in the Kunqu in China and a member of the China National Kunquensemble. He graduated from the Shanghai Theatre Academy and has made himself famous, nationally and internationally in many leading roles.

Xiangping Xiaoär en välkänd skådespelare i Kunqu i Kina och medlem i China National Kunquensemble. Han tog examen från Shanghai Theatre Academy och har gjort sig känd, nationellt och internationellt i många ledande roller.

Rolf Öhrström

Denna sida är bara för medlemmar i DS

Inloggning för befintliga användare